تحولات منطقه

مدیرکل زندان‌های استان همدان گفت: اشتغال عامل بازدارنده در کاهش رفتارهای پرخطر و کاهش میزان ارتکاب جرم زندانیان است.

زندان‌ها میدان حرفه‌آموزی مددجویان
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، رضا ذوالفعلی‌نژاد مدیرکل زندان‌های استان همدان گفت: پیروی تحولات بنیادی پس از انقلاب اسلامی و فرمایش امام راحل مبنی بر اینکه زندان‌ها باید به دانشگاه تبدیل شوند و نیز نگاه انسان محور مقام معظم رهبری به مقوله زندانبانی که به تعبیر ایشان نیز زندان  به آموزشگاه نیکی‌ها تبدیل شود، مجموعه زندانبانی کشور همچون سایر ارگان‌ها و سازمان‌های دیگر دستخوش تغییراتی شد ازجمله اینکه در مدیریت زندان ها نگاه اصلاحی و تربیتی جایگزین دیدگاه امنیتی شد.

اصلاح و تربیت مددجویان با پیروی از دستاوردهای زندانبانی نوین 

وی افزود: با این هدف و درجهت علمی ‎سازی زندانبانی کشور، همسو با سند تحول قضایی، در سال جاری شاهد ابلاغ اولویت‌های ده‌گانه رئیس سازمان زندان‌های کشور مشتمل بر اصولی مبتنی بر آخرین دستاوردهای زندانبانی نوین  هستیم که این‌ها همه به منظور بازسازی، اصلاح و تربیت زندانیان در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرکل زندان های همدان با بیان اینکه فعالیت روحانیون در زندان‌ها مهمترین اقدامات فرهنگی و تربیتی زندان های استان است، گفت: جذب و به‌کارگیری ۲۵ نفر از روحانیون متعهد و مجرب به اجرای برنامه‌های فرهنگی، مذهبی و قرآنی در زندان‌های استان کمک کرده است.

وی افزود: شرکت ۲۵۰۰ نفر از مددجویان استان در جشنواره کتابخوانی رضوی و کسب رتبه برتر کشوری در این زمینه، کسب  عنوان دستگاه برگزیده در برگزاری نماز جماعت در سطح استان، شرکت مددجویان استان در نوزدهمین جشنواره هنری زندانیان کشور و کسب سه مقام در رشته‌های نورپردازی، کارگردانی و بازیگری و کسب مقام برتر ورزشی در رشته‌های مختلف توسط مددجویان زندان‌های استان، بخشی از اقدامات استان در حوزه فرهنگی بوده است.

معرفی واحدی موثر در عدم بازگشت مجدد زندانیان به زندان

مدیرکل زندان‌های همدان از زندان به عنوان مکانی برای بازاجتماعی شدن زندانیان نام برد و گفت: اگر یک نفر خطایی مرتکب و به مجازات حبس محکوم می‌شود، وظیفه اصلی ما اصلاح و بازگرداندن این شخص به جامعه و مراقبت از سایر اعضای خانواده فرد زندانی است که این امر دستورالعمل ما در مواجه با زندانیان خواهد بود.

ذوالفعلی‌نژاد در ادامه از اداره خدمات اجتماعی و مراقبت بعد از خروج زندانیان به عنوان واحدی موثر در عدم بازگشت مجدد زندانیان به زندان یاد کرد و افزود: در راستای توانمندسازی زندانیان و پیاده‌سازی برنامه‌های اشتغال، اعتبارات تخصیصی مربوط به کارآفرینی زندانیان آزاد شده در سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۱۶ میلیارد ریال  به طور کامل جذب شد که به ۲۰نفر از زندانیان کمک هزینه هایی برای فعالیت اقتصادی پرداخت شده است.

وی ادامه داد: همچنین از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون حمایت‌های نقدی و غیر نقدی از خانواده زندانیان  به تعداد ۴هزار و ۲۱۳ نفر در سطح زندان‌های استان صورت گرفته که پرداخت  تسهیلات اشتغال به ۲۲نفر از زندانیان از طرف صندوق کارآفرینی امید به مبلغ   دو میلیارد تومان بخشی از این فرآیند بوده است.

اعلام آمار اشتغال زندانیان استان به رقم ۲۱۳۵ نفر

مدیرکل زندان‌های استان همدان با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۴۰۰ با کمک ستاد دیه استان  ۳۲۵ نفر از زندانیان جرائم غیر عمد از زندان‌های این منطقه آزاد شده‌اند، به اقدامات شورای حل اختلاف استان اشاره کرد و گفت: ۶۴ درصد از پرونده‌های ارجاعی به این شورا منجر به مصالحه و مختومه شده است. همچنین ۱۰ فقره از پرونده‌های قتل عمد با پیگیری‌های شورای حل اختلاف و مددکاری به رضایت و سازش منتهی شده است.

ذوالفعلی نژاد اشتغال را به عنوان عاملی بازدارنده در کاهش رفتارهای پرخطر و کاهش میزان ارتکاب جرم زندانیان دانست و گفت: جایگاه اشتغال زندانیان در اولویت‌های ده گانه ابلاغی از سوی ریاست سازمان زندان‌ها نشان از اهمیت این موضوع در اصلاح و تربیت زندانیان دارد. در این راستا تعداد کل زندانیان مشغول به کار در سطح زندان های استان به رقم قابل توجه ۲۱۳۵ نفر رسیده است که میزان دستمزد پرداختی به مددجویان شاغل در پایان سال ۱۴۰۰ از طریق بنیاد تعاون زندانیان، کارخانه خوراک دام و طیور و انجمن­ حمایت­ها  (حدود هشت میلیارد تومان) می­باشد که  بنیاد تعاون زندانیان استان همدان در پرداخت دستمزد به زندانیان شاغل رتبه برتر کشور را در سال گذشته کسب کرد.

صدور گواهینامه مهارت برای ۱۵۰۴ مددجوی حرفه‌آموز

وی همچنین خاطرنشان ساخت: در سال ۱۴۰۰برنامه تکلیفی سازمان برای آموزش مهارت آموزی ۲۷۰۰ نفر اززندانیان واجد شرایط ابلاغ شد و ۲۹۱۲ نفر از زندانیان در دوره‌های مهارت‌آموزی ثبت‌نام و شرکت کردند. از این تعداد ۲۲۳۰ نفر به آزمون معرفی و در نهایت ۱۵۰۴ نفر در آزمون ها قبول شده و موفق به اخذ گواهینامه مهارت شدند. همچنین تعداد کلاس­ مهارت‌آموزی در زندان‌های تابعه برای ۳۷۶ نفر در ۲۵ رشتهدرحال برگزاری است.

مدیرکل زندان های همدان توضیح داد: در راستای توسعه خدمات قضایی در سطح زندان‌های استان، از ابتدای راه‌اندازی مرکز مراقبت الکترونیک، دادرسی الکترونیک و بازدیدهای الکترونیکی  در مهرماه سال ۱۳۹۹ تاکنون تعداد ۴۰۸ زندانی تحت نظارت پابند الکترونیک  از زندان خارج شده که هم‌اکنون ۲۵۱ نفر تحت مراقبت این مرکز قرار دارد.

ذوالفعلی نژاد  در پایان اعلام کرد؛ در بخش دادرسی الکترونیکی نیز تعداد ۱۰هزارو ۵۹۷ مورد انجام شده که این آمار نشان می‌دهد بیش از ۷۰ درصد دادرسی‌ها در زندان های همدان از طریق سامانه الکترونیکی انجام می‌شود. قابل ذکر است ۲۹۰ مورد از بازدیدهای قضات از زندان های استان از طریق سامانه الکترونیکی انجام شده است.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.